luni, 30 mai 2011

AFA Cluj “adoptă” Grădina Botanică!



Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj (AFA Cluj) a hotărât să „adopte” Grădina Botanică şi a oferit sprijin Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) pentru refacerea acestui obiectiv turistic important al oraşului. Acest nou proiect demarat recent este încă o dovadă că femeilor de afaceri din Cluj le pasă de comunitate, de valorile şi frumuseţile acesteia.

În acest spirit, AFA Cluj şi-a propus următoarele obiective:
- reconstrucţia Grădinii Japoneze
refacerea semnalisticii din incinta Grădinii
înfiinţarea unui punct de relaxare destinat nevăzătorilor, care va include şi plăcuţe de identificare a plantelor scrise în alfabet Braille
- restaurarea şi repunerea în valoare a vechilor statui existente în Grădina Botanică

Un prim pas îl constituie lansarea unui concurs de fotografie, care va avea drept temă Grădina Botanică şi care se va adresa publicului larg, indiferent de vârstă..
De asemenea, în data de 16 iunie va avea loc un eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi câştigătorii concursului de fotografie şi se va lansa „Fondul Verde” AFA Cluj, dedicat susţinerii acţiunilor ecologice la nivel local. În acest fond vor intra donaţii, sume obţinute din vânzări de plante sau din licitaţii de plante rare. Banii astfel strânşi vor fi folosiţi, într-o primă etapă, pentru reconstrucţia Grădinii Japoneze.

„Intenţia noastră declarată nu este doar să ajutăm, prin diferite proiecte, la creşterea numărului de vizitatori ai Grădinii Botanice, ci şi să implementăm un program de voluntariat, conceput ca o oportunitate pentru comunitate de a conştientiza importanţa conservării şi protejării unui mediu al biodiversităţii. Dorim să readucem Grădina Botanică în atenţia clujenilor ca un obiectiv turistic valoros, pe care să-l protejăm şi cu care să ne mândrim”, a declarat Mihaela Rus, preşedinta AFA Cluj.


Despre AFA Cluj
Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj a fost înfiinţată în 2004 şi numără în prezent 69 de membri. Organizaţia întreprinde numeroase activităţi în folosul comunităţii, ultima dintre acestea fiind donarea către Spitalul de Primire Urgenţe a Spitalului de Copii din Cluj a unor echipamente medicale în valoare de jumătate de miliard de lei.



Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj