miercuri, 22 decembrie 2010



Facultatea de Business de la Universitatea “Babeş-Bolyai” - Facultatea Anului

Cea de a doua ediţie a Galei Premiilor in Educatie organizată de Fundatia “Dinu Patriciu” a avut loc aseară, 3 noiembrie, în Salonul de Recepţii de la Palatul Parlamentului, unde zeci de persoane din sfera publică, profesori, studenţi, elevi, jurnalişti s-au reunit pentru a celebra excelenţa în educaţia românească. Evenimentul a fost de asemenea urmarit live de sute de persoane.
Gala Premiilor în Educaţie a fost creată din dorinţa de a dovedi opiniei publice că elitele există încă în sistemul educaţional şi că ele lucrează la modernizarea şi eficientizarea şcolii româneşti. In deschiderea evenimentului, directorul general al Fundaţiei “Dinu Patriciu”, Tincuţa Baltag, a reamintit publicului că trebuie “să vorbim despre aceşti oameni şi proiectele lor, în speranţa că ei îi vor motiva şi inspira pe alţii”. Premiile în Educaţie sunt un prim pas esenţial în recunoaşterea meritelor acestor romani şi în curajarea bunelor practici şi a exemplelor demne de urmat.
Premiile, în valoare totală de 250 de mii de euro, au fost disputate de 700 de candidaţi, care au concurat la cele 11 secţiuni ale concursului - “Elevul anului”, “Educatorul/Învăţătorul anului” “Profesorul anului”, “Şcoala anului”, “Studentul anului”, “Profesorul anului /Învăţământ universitar”, “Facultatea anului”, “Cercetătorul anului”, “Bibliotecarul anului”, “ONG-ul anului în domeniul educaţiei” şi respectiv “Cel mai bun proiect educaţional”. Dosarele depuse de concurenţi au fost analizate de 57 de membri ai juriului proveniţi din toate domeniile de activitate. Pe lângă rezultatele academice excepţionale, juriul a urmărit ca premianţii să fie activi din punct de vedere social, să se implice şi să caute soluţii la problemele de interes public. Eficienţa, originalitatea, impactul şi relevanţa schimbărilor produse la nivelul societăţii au fost doar câteva dintre criteriile de selecţie ale câştigătorilor. S-au premiat performanţele şi reusitele pe plan educaţional, dar cel mai important este faptul ca s-a recunoscut valoarea caştigătorilor, fie ca a fost vorba de elevi, studenţi, profesori, bibliotecari, cercetători sau instituţii de invaţământ şi ONG-uri.
Pentru al doilea an consecutiv o parte din premiile acordate au venit la Cluj. Daca anul trecut Clujul a luat premiul la secţiunea Scoala Anului, prin ISC, de data aceasta a fost rândul învăţământului universitar în a îi fi recunoscute meritele. Facultatea de Business a Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj, şi Facultatea de Matematică, din cadrul Universităţii “Al. Ioan Cuza” Iaşi, au fost declarate facultăţile anului. Facultatea de Business este una dintre putinele facultăţi din ţară care face eforturi reale de a se moderniza şi de a îndeplini cerinţele practice ale mediului de business.
Cristina Mihaela Pop
Noiembrie 2010