duminică, 11 octombrie 2009

Atelierul de împlinit vise al Laurei Paul

Laura Paul crede cu tărie ca îmbinarea unei vieţi de familie reuşite si a unui job care să te provoace şi să-ţi placă în acelaşi timp, alături de încrederea în Dumnezeu, e cheia unei vieţi fericite si împlinite. De aceea ea încearca să-şi împarta timpul în aşa fel încât să se poată bucura de toate, adică de atelierul ei de creaţie vestimentară, de familia ei şi de momentele personale de reculegere.

De cînd datează pasiunea dumneavoastră pentru domeniul modei si creaţia vestimentară?
Pasiunea pentru domeniul modei si creaţia vestimentară datează încă din copilărie. Cred că am ştiut dintotdeauna care este direcţia pe care ar trebui să o urmez. Am inceput cu hainuţe create de mine pentru păpusile mele, mai apoi, în adolescenţă, am realizat unicate pentru mine. Era o perioadă în care nu se găsea in magazine îmbrăcăminte moderna care să fie potrivită vârstei si activităţilor din viaţa tinerilor. Totul era monoton, şters, cu modele banale, de serie. De aceea am găsit la momentul respectiv soluţia producţiilor proprii, care să se potrivească personalităţii mele. Am creat însa pentru alţii doar la maturitate.

Aţi lucrat de la bun început în domeniul vestimentar?
Nu am lucrat de la bun început în acest domeniu. Viaţa m-a îndreptat într-o altă direcţie pâna la un moment dat. Am lucrat în domeniul asigurărilor, dar în timp am realizat că mi s-ar fi potrivit mult mai bine un job mai creativ, mai dinamic, mai provocator. Atunci mi -am spus că ar fi timpul să transform un hobby si o pasiune într-o profesie. Şi aşa a început totul...Atelierul e un loc de împlinit vise, ale mele şi ale altora.

De cînd aţi deschis atelierul dumneavoastră şi care ar fi povestea începutului afacerii pe care o conduceţi?
Am deschis afacerea aceasta in anul 2006 şi de atunci viaţa mea s-a schimbat cu totul. Am ajuns să fac ceea ce îmi place cu adevărat. Munca mea îmi ofera provocari zilnice şi satisfacţie pe măsură. E o activitate care te poate ţine ocupat tot timpul, în care inveţi sau descoperi ceva nou tot mereu, care cere efort dar şi pasiune pentru ceea ce faci. Îţi oferă în schimb satisfacţia finalizării cu succes a proiectelor, mulţumirea clientelor şi reacţia pozitivă la apariţiile lor publice.
Am început de la zero cu sprijinul surorii mele, prin cumpărarea maşinilor necesare pentru echiparea atelierului, căutarea de croitorese si cusătorese pricepute, de furnizori de materiale de calitate şi a unui spaţiu adecvat. După primele schiţe au venit primele comenzi şi pe urmă totul a mers parcă de la sine. Am lucrat foarte bine cu dna Hainal Molnar, cea care mă ajută cu profesionalism să pun in practică ideile mele şi care a rămas alături de mine până în prezent.
În timp am învaţat şi eu tot mai multe şi acum mă văd nevoită să programez comenzile, numărul clientelor crescând constant. Nevoia unui personal calificat mai numeros este una din problemele cu care mă confrunt acum.

Ce planuri de viitor aveţi în vedere privind dezvoltarea companiei dumneavoastră?
După cum spuneam, pe viitor, doresc angajarea mai multor croitorese pentru a putea face faţă numărului de solicitări.
De asemenea plănuiesc realizarea unei pagini web care să ofere clientelor existente si potenţiale mai multe informaţii despre activitatea noastră şi bineînţeles imagini cu creaţii reprezentative. De asemenea îmi doresc participarea la prezentări de moda în principalele oraşe ale ţării. Un alt plan de viitor îl reprezintă deschiderea unui magazin cu creaţii proprii. Toate aceste planuri vor duce la o mai bună vizibilitate a brandului Laura Paul.
Ştiu însă că toate acestea nu sunt uşor de realizat, fiind nevoie de răbdare, perseverenţă si multă muncă.

În cazul atelierului Laurei Paul e vorba de produse de serie, serie mică sau de unicate?
Atelierul nostru produce doar unicate realizate după schiţele mele dar bineînţeles că şi clientele au un cuvânt de spus. Deocamdată ele se realizează exclusiv la comandă, dar plănuiesc în viitor şi deschiderea unui magazin cu produsele noastre, tot unicate sau serie foarte mică. Am ales această direcţie deoarece femeilor le place să fie unice, să se simtă diferite, speciale. Creaţiile realizate în acest fel se potrivesc mai bine personalităţii fiecărei cliente, stilului lor de viaţă şi bineînţeles tipului de conformaţie, oferind celor care le poartă sentimentul reflectării propriei identităţi.

Cui se adresează creaţiile vestimentare ale Laurei Paul?
Creaţiile se adresează femeilor puternice, cu personalitate, care ştiu ce au nevoie, care se cunosc pe sine şi care îşi doresc apariţii diferite, unice, speciale. Clientele noastre doresc să evite situaţiile neplăcute generate la diversele evenimente la care participă de produsele de serie.
Fiecare poate găsi ceva potrivit cu vârsta, suma disponibilă, evenimentul căruia îi este dedicată ţinuta, şi de aceea clientele noastre provin din medii foarte variate. Multe dintre ele sunt cliente constante şi fidele. Un exemplu de clienta cu care lucrez foarte bine este Teodora Ţiplea, cea pe care o să o vedeţi purtând câteva dintre creaţiile noastre.
Totul porneşte de la o discuţie preliminară legată de dorinţele clientei. Se stabilesc liniile principale, se aleg culorile şi texturile, se fac schiţe şi in final se realizează creaţia propriuzisă care oglindeşte nu doar viziunea mea proprie ci şi personalitatea muzei pentru care a fost creată.

Cât de mult din timpul dumneavoastră îl alocaţi afacerii?
Deoarece ceea ce fac îmi place cu adevărat şi in acelaşi timp prezenţa mea zilnică la atelier este imperios necesară, dedic o mare parte a timpului afacerii mele. Tot restul timpului îl dedic familiei. Este un domeniu în care trebuie să fii mereu la curent cu tot ceea ce este nou şi in trend, şi să dedici timp în aceasta direcţie a perfecţionării continue.

Am văzut că aveţi o viaţa de familie împlinită şi o fiică minunată. Cum se îmbină în cazul dumneavoastră viaţa de familie cu dedicaţia faţă de creaţia vestimentară?
Încerc să petrec cât mai mult timp cu fetiţa noastră Andra, care are nouă ani. Relaţia noastră mamă – fiică este foarte puternică. Atât eu cât şi soţul meu încercăm să-i oferim o copilărie fericită şi ne străduim să facem cât mai multe activitaţi împreuna cu ea.
Andra e în clasa a treia şi şcoala ramâne mereu pe primul plan. E o fetiţa cuminte şi isteaţa, de aceea nu am avut niciodată probleme în ceea ce o priveste. Andra este un copil vesel şi plin de viaţa care transformă fiecare zi într-o bucurie, dar este şi o provocare continuă, fiind mereu activă şi curioasă. Îi plac foarte mult animalele şi încă nu s-a lămurit dacă işi iubeşte mai mult pisicuţa sau căţelul. Mă întreabă mereu ce cred că i s-ar potrivi mai bine şi care ar fi după părerea mea vocaţia ei. Eu glumesc că va fi medic veterinar, dar îi spun apoi că trebuie să işi dea seama singură de acest fapt şi să aleagă ceea ce îi va plăcea cel mai mult să facă.
Cred cu tarie că îmbinarea unei vieţi de familie reuşite şi a unui job care să te provoace şi să-ţi placă în acelaşi timp e cheia unei vieţi fericite şi împlinite şi nu in ultimul rând încredere în Dumnezeu pentru că datorită lui existăm. De aceea încerc să-mi împart timpul în aşa fel încât să mă pot bucura de toate, iar ziua se încheie cu bine atunci când am văzut zimbetele fericite ale clientei atunci când se priveşte în oglindă îmbrăcată cu o noua creaţie finalizată şi ale fiicei mele atunci când mă vede intrând pe uşa casei.

Interviu realizat de Cristina Mihaela Pop
Foto Cristina Mihaela Pop

BUSINESS WOMAN

octombrie 2009